Info om ny sauna

11. februar 2024 14:57 , af Trine Wengel

Kære medlemmer af Rørvig Helårsbadere.

Det er med stor glæde at vi endelig kan dele tegningerne af bestyrelsens forslag til foreningens nye sauna. En sauna, som vil øge vores kapacitet væsentligt og være med til at fremtidssikre vores forening.

Vi har lagt vægt på at bruge lokal arbejdskraft, og forslaget er således blevet til i tæt samarbejde med Rørvig Bådebyggeri.

Forslaget vil blive præsenteret i detaljer på den kommende generalforsamling søndag den 17. marts kl. 0900-1200 i Pakhuset i Nykøbing Sjælland, hvor der også vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Vi håber, at medlemmerne vil tage godt imod forslaget, som vi har lagt et stort arbejde i det seneste halvandet års tid. I forbindelse med projektets tilblivelse har vi blandt andet:

  • Besøgt flere andre saunaer/foreninger for at lave research og lære af deres erfaringer (fx Roskilde, Vinterbaderforeningen i Danmark VID)
  • Konsulteret forskellige eksperter/fagpersoner (herunder havnefogeden, Rørvig Bådebyggeri og deres arkitekt, SagaTrim som er eksperter i sauna)
  • Indhentet tilbud fra alternativ leverandør (SagaTrim)
  • Afklaret og afstemt design og funktion med havnens øvrige brugere, særligt har vi haft tæt dialog med Havnefogeden, som er øverste myndighed på havnen

Det er vigtigt at bemærke, at vi har haft ganske faste (og snævre) rammer at arbejde indenfor, og vi takker Brugerrådet for Rørvig Havn og Havnefogeden for deres store samarbejdsvilje i forhold til at få projektet til at lykkes. Vi har nøje drøftet beliggenhed, indretning, materialer og udseende for at sikre, at saunaen vil blive en naturlig del af havnen og lever op til lokale krav og retningslinjer, og vi er glade for at kunne meddele, at det vedlagte forslag har fuld opbakning fra Brugerrådet og Havnefogeden.

Vi har fuld forståelse for, at der kan være mange spørgsmål og meninger om den nye sauna. Den har været længe undervejs, og den er en vigtig del af vores forening.

Vi modtager derfor selvfølgelig også gerne konstruktive kommentarer og forslag, men vil også være helt tydelige omkring, at mulighederne for ændringer er yderst begrænsede, jfr. ovenstående. I er velkomne til at skrive til peter@roervig-helaarsbadere.dk. Øvrig dialog med bestyrelsen og besvarelse af spørgsmål vil finde sted på generalforsamlingen.

På gensyn